Sunday, August 14, 2016

Chapali Height 2 | Watch Full movie









New Nepali Movie: Chapali Height 2 Releasing on 19th August
Starring: Ayushman Joshi, Mariska Pokharel, Paramita RL Rana, Rear Rai, Muna Gauchan
Choreographer: Kabiraj Gahatraj
Music: Arjun Kumar
Lyrics: Suresh Rai
Singers: Dharmendra Sewan, Santosh Lama
Stylish: Sanna Gurung
Chief Assistant Director: Tara Neupane
Post-Production: Aslesha Entertainment
Action: Surya Thokar
Production Manager: Buddhi Lal Magar
Colorist: Prabin Manadhar
Background Score: Imman Bikram Shah
Re-Recording/Sound Engineer: Uttam Neupane
Editor: Dirgha Khadka
Cinematographer: Niraj Kadel
Producer: Arjun Kumar
Story/Director: Dpendra K Khanal


Loot 2 | Watch Nepali Full Movie







Watch Full Movie Here:
Click here to Watch Loot 2 Full Movie






Loot -2 


A Princess Movies & Black Horse Pictures Production
Popcorn Pictures Presents!
Nepali Movie LOOT 2 
Masterplan Unfolds Falgun 13(Febraury 24)

Cast: Saugat Malla, Dayahang Rai, Karma, Reecha Sharma, Bipin Karki, Praween Khatiwada, Sushil Raj Pandey, Pratik Raj Neupane
Story/Screenplay/Director: Nischal Basnet
Producer: Madav Wagle, Narendra Maharjan
Editor: Surendra Poudel
Background Score: Rohit Shakya
Cinematographer: Purushottam Pradhan
Music: Kaliprasad Baskota, Roshan Thapa

Tuesday, August 2, 2016

BPKIHS 2016 Entrance Exam Questions - Chemistry



BPKIHS 2016- Entrance Examination 

Chemistry


Choose appropriate answer from the four options


1. Paracetamol is 
a. p-Acetamido Phenol
b. p-hydroxy benzoic Acid
c. o-hydroxy benzoic Acid
d. 2-hydroxy benzoic Acid

Ans: A



2. Sucrose can be converted into glucose and Fructose by 
a. Invertase
b. Zymase
c. Diastase
d. Maltase


Ans : A




3. Formalin is
a. 10% Formaldehyde
b. 20% Formaldehyde
c. 40% Formaldehyde
d. 90% Formaldehyde


Ans: C



4. Formula of Plaster of paris is
a. CaSO4 . H20
b. CaSO4. 1/2 H20
c. CaSO4. 3 H20
d. MgSO4 .220


Ans : B



5. Most Abundant Noble Gas is
a. Helium
b. Neon
c. Argon
d. Radon

Ans: C



6. Baking Soda is
a. NaHCO3
b. Na2CO3
c. CaO
d. NaOH


Ans : A




7. Both Oxidising and Reducing Agent is
a. H2O2
b. K2Cr2O7
c. KMnO4
d. LiAlH4

Ans : A



8. Which gas burns with blue flame and reduces CuO to Cu
a. N2
b. NO2
c. CO
d. CO2

Ans: C



9. Acetone on heating with Bleaching Powder gives
a.  Chloral
b. Chloroform
c. Trichloroacetone
d. Formaldehyde

Ans: C



10. Organic compount that gives Ammonia and .... on heating with Soda Lime is
a. Propanoic Acid
b. Propanamide
c. Formamide
d. Formic Acid


Ans : B




11. Ion exchange chromatography is used in the extraction of? 
A. Alkali metals
B. Alkaline earth metals
C. Halogens
D. Lanthanides

Ans : D




12. Increasing Series of Thermal Conductivity is
a. Al , Cu , Ag , Si
b. Al , Ag , Cu
c. Al, Cu , Ag
d. None


Ans : C



13. Person entering in Old Well to Clean it dies due to
a. NO
b. NO2
c. CO
d. CO2


Ans : D



14. Series of Acidity
a. Phenol  > Water < Ethanol
b. Phenol > Water > Ethanol
c. Ethanol > Water > Phenol
d. Phenol < Water > Ethanol


Ans : B




15. In Amalgam, Essential Element is
a. Iron
b. Nickel
c. Mercury
d. All


Ans : C




16. Water is converted into vapour ,  Entropy
a. Increases
b. Decreases
c. Remains Same
d. None

Ans : A




17. Boiling Point of Alcohol
a. 1 degree > 2 degree > 3 degree
b. 2 degree > 1 degree > 3 degree
c. 3 degree > 2 degree > 1 degree
d. 3 degree > 1 degree > 2 degree


Ans : A

BPKIHS Entrance Exam 2073 - GK + Health Science



GK + Health Science

Choose the Appropriate Answer


1. Team Spirit 1993 refers to common training of soldiers of
a. USA and South Korea
b. USA and Japan
c. USA and China
d. USA and France

Ans : A



2. When did BPKIHS became Autonomous?
a. 1993 Oct. 18
b. 1998 Oct 18
c. 1998 Oct 28
d. 1993 Oct 28


Ans : C




3.  Winner of Euro Cup Football held in france is :
a. Portugal
b. France
c. Spain
d. Germany

Ans : A



4. World No tobacco day is celebrated on
a. December 31
b.January 31
c.April 7
d May 31

Ans: d




5. Republic day of Nepal is celebrated Every Year on
a. Baisakh 15
b. Jestha 15
c. Magh 7
d. Falgun 15


Ans : B




7. Son of Hanuman is
a. Makardhwoj
b. Pawan
c. Birdhwoj
d. Kurdhwoj


Ans : A




8. First Lady Chief Justice of Nepal is
a. Om shari gharti magar
b. Shushila karki
c. Hisila yami
d. Puspa kamal dahal


Ans : B




9. Who will be representing Nepal in Female Swimming in Olympics 2016?
a. Hisila Yami
b. Gaurika singh
c. Garima Rana
d. Baburam Bhattarai



Ans : B




10. Former US President Ronald Reagen died of
a. Coronary Arterial Disease
b. Alzheimer's Disease
c. Diahrroea
d. Parkinson's Disease


Ans : B



11. Hansen's Disease is
a. Leprosy
b. Tuberculosis
c. Typhoid
d. Dysentry


Ans : A








Monday, August 1, 2016

BPKIHS Entrance Exam 2073 - Biology



Biology




Choose the Appropriate Answer.

1. Protein is synthesized at
a. Ribosome
b. Mitochondria
c. Centrosome
d. Centriole

Ans: A



2. DOTS Plus for MDR-TB was first adopted by which  SAARC country
a. Nepal
b. India
c. Bangladesh
d. Maldives

Ans: A



3. Fluoride Pollution mainly affects:
a. Teeth
b. Heart
c. Kidney
d. Brain

Ans: A



4.Mycolic Acid is present in cell wall of
a. Cholera
b. Mycobacterium
c. Typhoid
d. Tetanus

Ans: B




5. Fungal class in which sexual reproduction is absent is
a. Ascomycetes
b. Zygomycetes
c. Detueromycetes
d. Oomycetes

Ans: C




6. Counter Current mechanism in Fishes helps in
a. Flow of blood in gills
b. In Diffusion of oygen in Gills
c. To obtain oxygen from polluted water
d. in Respiration

Ans: B



7. During sternous exercise, the glucose is converted into
A.acetic acid
B.sucrose
C.pyruvic acid
D.lactic acid

Ans: D



8. Oxytocin is Secreted by
a. Hypothalamus
b. Pituitary gland
c. Adrenal gland
d. Thyroid gland

Ans: A




9. Which parasite penetrates through skin?
a. Entamoeba
b. Hookworm
c. Roundworm
d. Tapeworm

Ans: B




10. BCG is given for
a. TB
b. Polio
c. Rabies
d. Tetanus

Ans:  A



11. When a Plant cell is placed in hypertonic solution, Osmosis occurs until
a. Concentration of salts is equal on both sites
b. Water pressure is equal on both sides
c. Until Cell bursts
d. water outside moves inside

Ans: A



12. Hormone responsible for regulating Basal Metabolic Rate is secreted by
a. Pituitary
b. Thyroid
c. Kidney
d. Pineal

Ans: B




13. The phase in which Nucleus and Nucleaar membrane disappears and distinct structure of chromosome is seen :
a. Prophase
b. Metaphase
c. Anaphase
d. Telophase

Ans: B

14. Basic Component of Evolution is :
a. Protein
b. Carbohydrate
c. Nucleoprotein
d. Nucleic Acid


Ans: D


15. Defect in which XXY chromosome is present is
a. Turner's syndrome
b. Klinefelter's syndrome
c. Parkinson disease
d. Patau's syndrome

Ans: B



16. Sex Linked disease is
a. AIDS
b. Syphills
c. Colour Blindness
d. Gonorrhoea

Ans: C



17. Dyspnea is
a. Less oxygen in Blood
b. Stopping of Respiration
c. Difficulty in Breathing
d. None

Ans: C



18. Pneumatic bone is found in
a. Snake
b. Pigeon
c. Fish
d. Crocodile

Ans: B



19. Prothrombin and Fibrinogen are synthesized in
a. Spleen
b. Lymph Nodes
c. Liver
d. Kidney

Ans: C



20. Generally, Night Blooming Flowers are
a. Scented
b. Bright Coloured
c. Sticky
d. Insectivorous

Ans: A



21. Which of the following is non sense codon?
a. UUG
b. UGG
c. UAA
d. AGG

Ans: C



22. Which of the following is common in both prokaryotes and Eukaryotes
a. Ribosomes
b. Mitochondria
c. Chloroplast
d. Nucleus

Ans: A



23. Connecting link between Plants and Animals is
a. Amoeba
b. Euglena
c. Virus
d. Bacteria

Ans: B


24. Prime component of cell wall is
a. Starch
b. Cellulose
c. NAG
d. Pectin

Ans: B



25. Scurvy is related with deficiency of
a. Vitamin A
b. Vitamin C
c.Vitamin B2
d. Vitamin K

Ans: B


26. Disachharide present in milk is
a. Maltose
b. Lactose
c. Glucose
d. Galactose


Ans: B


27. Nutrient medium is obtained from
a. Gellidium
b. Laminaria
c.  Spirogyra
d. Cyanobacteria


Ans: A


28. Clitellar region of Earthworm lies in
a. 11th, 12th , 13th segment
b. 12th, 13th , 14th segment
c. 13th, 14th , 15th segment
d. 14th, 15th , 16th segment

Ans: D

29. Homeostasis is maintained by
a. Medulla oblongata and cerebrum
b. Cerebrum and Pons varoli
c. Cerebellum and cerebrum
d. Hypothalamus and Medulla oblongata

Ans: D


30. If Bark is removed from Plant , Plant dies because
a. Water from root cannot reach to leaves
b. Food from water cannot reach to Leaves
c. Food cannot be translocated to Roots
d. Due to Shock

Ans: C




31. Closest Ancestor of Man
a. Chimpanzee
b. Gorilla
c. Apes
d. None

Ans: A



32. Outer Covering of Cartilage is
a. Perichondrium
b. PeriOsteum
c. Peritoneum
d. EndoOsteum


Ans : A





33. Simplest Amino Acid is
a. Glycine
b. Tyrosine
c. Leucine
d. IsoLeucine


Ans : A




34. A bacteria divides once in 20 minutes exponentially . How many bacteria will be there after 2 hours?
a. 32
b. 490
c. 512
d. 1024


Ans : C












BPKIHS 2016 Entrance Exam Questions - Physics




BPKIHS 2016- Entrance Examination 

Physics


Choose appropriate answer from the four options



1. A body is  thrown directly upwards with velocity 10 ms^-1 . After what time It will reach the ground?
a. 5
b. 10
c. 15
d. 20


2. If momentum is increased by 50% , Increase in K.E is
a.50%
b.100%
c.125%
d.200%


3. Depletion layer consists of :
a. Electrons
b. Mobile Ions
c. Immobile Ions
d. Holes


4. When Two Bodies Travel in same direction with same velocity, Apparent frequency,
a. Increases
b. Decreases
c. Remains Constant
d. First increases and then decreases


5. Blue color of sky is due to
a. reflection
b. Refraction
c. Scattering
d. Diffraction


6. A person with Black skin will experience
a. less cold and less heat
b. more cold and less heat
c. less cold and more heat
d. more cold and more heat


7. In Isothermal process,
a. Heat supplied is zero
b. Process should be carried quickly
c. Average K.E remains constant
d. Volume and Temperature Remains constant


8. At Absoulte zero,
a. Gases are liquid
b.  Water becomes liquid
c. Molecular motion is ceased
d. None


9. Which of the following is not an unit of time
a. Leap Year
b. Lunar month
c. Solar day
d. Parallectic second


10. Cooking utensils must have :
a. High Sp. heat capacity and Low conductivity
b. High sp. heat capacity and High conductivity
c. Low Sp. heat capacity and High Conductivity
d. Low sp. heat capacoty and low conductivity


11.Water contracts when
a. Made ice from 3 degree celsius
b. Heated from 0 to 4 degree celsius
c. heated from 0 to 10 degree celsius
d. cooled from 0  degree celsius


12.  A body is moving in a vertical circle , Tension at highest point is :
a. Weight of body
b. Centrifugal force - Weight of rope
c. Centrifugal force + Weight of rope
d. Centrifugal force + weight of body


13. Induction cooker is based on heating effect of :
a. Eddy current
b. Electric Field
c. Magnetic field
d. None


14. Thick wires are used in transformers to :
a. Reduce Eddy current loss
b. To Reduce magnetic flux leakage
c. Decrease Joule's heating effect
d. Increase Joule's heating effect


15. Quantity that remains constant in transformer is
a. Current
b. Voltage
c. Frequency
d. None


16. Electron volt is unit of
a. Velocity
b. Energy
c. Potential
d. Magnetic flux


17. Inside bar magnet, Direction of magnetic lines of force is from :
a. North pole to south pole
b. South pole to North pole
c. Both
d. None


18. Dimension of Plank's constant is
a. [M^1 L^2 T^-1]
b. [M^1 L^1 T^-1]
c. [M^3 L^2 T^3]
d. [M^2 L^2 T^-1]


19. Hydraulic brakes are based on
a. Pascal's law
b. Archemedis Principle
c. Principal of Floatation
d. Boyle's law


20. A man moves towards north with 10 km/hr and 20km/hr towards east, Resultant velocity is
a. 20.36 km/hr
b. 22.36 km/hr
c. 22.46 km/hr
d.25.56 km/hr


21. Which is vector quantity ?
a. Current
b. Current density
c. Electric potential
d. Magnetic Flux


22. Which converts AC to DC ?
a. Rectifier
b. Transformer
c. Amplifier
d. Transistor


23. Which has highest penetrating power?
a. Alpha ray
b. Beta Ray
c. Microwave
d. Gamma Ray


24.  A student makes a faulty thermometer with L.P 5 and H.P 95 . The scale shows reading 55 degree. What is correct reading in celsius?
a. 51
b. 59
c. 60
d. 62


25. Photochemical smog is formed during
a. morning in winter
b. daytime in winter
c. morning in summer
d. daytime at summer


26. Mars has 1/10 th mass of Earth and 1/2 th diameter of Earth. Acceleration due to gravity (g) in moon is:
a. 9.8 ms^-2
b. 4.1 ms^-2
c. 3.92 ms^-2
d. 1.98 ms^-2



27. In the coming days, Skin related diseases will increase because
a. Water Pollution
b. Air pollution
c. Ozone layer depletion
d. Excessive use of detergents


28. A person is made to drink BaSO4 soln for Stomach X-ray because :
a. X-Rays are reflected by BaSO4
b. XRays are absorbed by BaSO4
c. X-Rays are diffracted by BaSO4
d. None


29.  Inert gas used in treatment of cancer is :
a. Helium
b. Neon
c. Radon
d.Krypton



30. Velocity of sound .... The temperature at that day is
a. 27
b. 30
c. 32
d. 33


31. Heart pumps.... Power of Heart is
a. 1.555 watt
b. 1.55 watt
c. 1.155 watt
d. 1.15 watt



32. A wire of lenth produces 1% extension of it's own lenth when 2kg mass is connected in it. What is the strain?
a. 0.1
b. 0.01
c. 0.001
d. 0.0001



33. A ball with velocity ......  The Force is
a. 30 N
b.300 N
c.3000 N
d.30000 N